Vuosaari

Vuosaaren keskustan ideasuunnitelma sekä asuntokorttelin suunnitelma
Helsinki 2004, n. 12 000 krm2, tilaaja Helsingin kaupunki

Vuosaaren Valkopaadentien liike- ja toimistotalo Mosaiikki
Helsinki 2007-08, tilaaja Hartela

Suunnittelun tavoitteena oli luoda Vuosaaren keskustasta kaupunkikuvallinen kokonaisuus ja määritellä eri osa-alueiden kaupunkikuvalliset ja toiminnalliset suunnitteluperiaatteet. Työn tuloksena laadittiin ideasuunnitelma keskeisille julkisille ulkotiloille ja vielä rakentamattomille korttelialueille asemakaavoituksen pohjaksi. Vuosaaren keskustan pohjoisosan aluesuunnittelun lisäksi projektiin kuului asuinkortteleiden suunnittelua.

Töölönlahden musiikkitalon maankäyttöselvitys

Helsinki
Vuosi: 1997
Laajuus: n. 32000 brm2
Tilaaja: Valtion kiinteistölaitos, Helsingin kaupunki, opetusministeriö ja Yleisradio

Maankäyttöselvityksessä tutkittiin musiikkitalon eri laajuusvaihtoehtojen sijoitusmahdollisuuksia Töölönlahden alueella sijainti- ja tilaohjelmapäätöksiä varten. Selvitys toimi myös lähtökohtana musiikkitalosta järjestetyn suunnittelukilpailun ohjelmoinnissa ja aineistona alueen asemakaavaluonnoksen jatkokehittelyssä. Kaikkia sijoitusvaihtoehtoja tutkittiin eri laajuusvaihtoehdoilla, joista laajin käsittää tilat Sibelius-Akatemialle, Radion sinfoniaorkesterille ja Helsingin kaupunginorkesterille sisältäen kaksi konserttisalia, informaatiokeskuksen, ravintolan ja kaupallista tilaa.

Selvityksessä tutkittiin musiikkitalon sijoittamista kolmelle vaihtoehtoiselle alueelle:
[1] Sanomatalon pohjoispuolinen alue (eteläinen radanvarsi)
[2] Autojuna-aseman viereinen alue (pohjoinen radanvarsi)
[3] Mannerheimintien varren alue

< takaisin


Linnanmäen ympäristön kehittämissuunnitelma

Linnanmäen huvipuisto, Helsinki
Vuosi: 1995
Tilaaja: Helsingin kaupunginsuunnitteluvirasto

Linnanmäen ympäristön kehittämissuunnitelmassa tutkittiin vaihtoehtoja huvipuistoalueen korostamiseksi kaupunkikuvassa sekä mahdollisuuksia monipuolistaa alueen toiminnallisuutta sijoittamalla huvipuiston reuna-alueille ja sen lähiympäristöön ympärivuotisessa käytössä olevia lisätoimintoja.

Tavoitettavuutta pyrittiin parantamaan luomalla Töölönlahden tasoon uusi huvipuistoalueelle johtava sisäänkäynti, joka liittyy luontevasti Töölönlahtea kiertävään virkistysreittiin. Porttirakennuksena toimiva lintutalo kahviloineen rajautuu muurimaisena ratapenkereeseen sekä uuteen kevyen liikenteen väylään ja aukeaa lasipintoina ja ulkolentohäkkeinä länsipuolen puistoon, johon on myös tehty uusi olemassa olevaan puroon liittyvä vesiaihe. Samasta sisäänkäynnistä on käynti radan alittavaan akvaariorakennukseen, joka on osittain louhittu kallioon ja joka on mahdollista valaista keskiosastaan kattovalolla. Akvaario yhdistyy huvipuistotasolle syöttävään näköalahissiin ja -siltaan, jota pitkin saavutaan ylätasolla sijaitsevaan rakennuskokonaisuuteen, johon sijoittuvat perhostalo, näköalaravintola, lasten tiedekeskus sekä elokuvakeskus.