Oikeus- ja poliisitalo

Kuopio
Valmistumisvuosi: 1992
Tilaaja: Rakennushallitus
Laajuus: 11700 brm2

Suunnitelma perustuu 1986 arkkitehtuurikilpailun voittaneeseen ehdotukseen. Rakennus sijaitsee Kuopion keskustassa teatterin ja kaupungintalon läheisyydessä, ja koostuu poliisin ja oikeustoimen tiloista. Talon sydämenä toimii kolmikerroksinen halli, johon oikeussalien odotustilat ja yleisöä palvelevat toimitilat avautuvat parvina. Kilpailuohjelman kokonaislaajuus oli 29000 m2 josta rakennus on ensimäinen toteutunut osa.


Virastokeskus

Kankaanpää
Valmistumisvuosi: 1992
Laajuus: 3595 brm2 (1. vaihe), 10600 brm2 (yleissuunnitelma)

Rakennus on ensimmäinen vaihe Kankaanpään kaupungintalon ympäristön eheyttämissuunnitelmassa, ja se on osa 1988 alueesta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voittaneessa ehdotuksessa esitettyä yleissuunnitelmaa. Rakennus koostuu poliisin ja oikeuden tiloista istuntosaleineen, sosiaalitoimistosta, tullitoimistosta ja liiketiloista. Sen kokoavana keskuksena toimii suuri sylinterimäinen keskusmassa, jossa sijaitsee talon korkea sisääntuloaula. Sen eteen muodostuu alueen sisääntuloaukio.


A-Lehtien toimitalo

Naurissaari, Helsinki
Kutsukilpailuvoitto, 1998
Valmistumisvuosi: 2003
Tilaaja: A-Lehdet Oy
Laajuus: 13000 brm2

Rakennus sijaitsee merenrannalla ja siitä on upeat näkymät ympäristöön. Projektin päätavoitteena olikin käyttää sijaintia hyödyksi. Toimistotilat on sijoitettu neljään kerrokseen neljään erilliseen blokkiin, joita yhdistävät saman katon alla kulkevat sillat. Atriumia peittää lasikatto ja sen puiset seinät luovat inhimillisen ja lämpimän sisätilan. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat pääsisäänkäynti, aula, kahvila, auditorio ja vastaanottotilat.


< takaisin